8.11.2020 19:26
Jalkapalloseura FC Hertta ry

Rui Gomes on seuran uusi valmennuspäällikkö ja edustusjoukkueen päävalmentaja.

Rui Gomes on valittu seuran uudeksi valmennuspäälliköksi ja edustusjoukkueen päävalmentajaksi.

Gomes saa vastuulleen myös lahjakkaan T14 syntyneiden tyttöjen ikäkausijoukkueen. Gomesin vastuulla tulee olemaan valmennuspäällikön tehtävissä myös seuran valmennuslinjan kehittäminen ja muiden ikäkausijoukkueiden valmentajien ohjaaminen. Tässä tehtävässä hän jatkaa seuramme valmennuksen kehittäjän, Jipon päävalmentajana toimineen Jussi Leppälahden aloittamaa työtä.
Rui Gomes siirtyy FC Herttaan Tornion Pallo -47:stä, jossa hän on toiminut tyttöjen U15 ja sitä nuorempien juniorijoukkueiden valmentajana, U8-U18 joukkueiden ohjaavana valmentajana sekä talenttivalmentajana.
Rui Gomes on 29-vuotias ammattivalmentaja, joka on toiminut Portugalissa valmentajana lähes kaikissa ikäluokissa U7-U19 sekä Anadia FC ykkösjoukkueen avustajana valmentajana, akatemiavalmentajana ja jalkapalloseura Porton kykyjenetsijänä. Suomessa vuoden valmentaneella Gomesilla on UEFA B-tutkinto. Laajan kansainvälisen kokemustaustan valmennustehtävistä omaava Gomes on lisäksi suorittanut useita muita valmentajakoulutuksia mm. videoanalysoinnin ja data-analysoinnin hyödyntämisestä valmennuksessa ja hän on sitoutunut kehittämään omaa valmennustaitoaan edelleen myös Hertassa toimiessaan. Sopimus Hertan kanssa on 1(+1) vuoden mittainen.

Seuralla oli valmennuspäällikön tehtävään loppusuoralla kolme vaihtoehtoa, joista Gomesin palkkaamiseen päädyttiin yksimielisesti. Gomesin saaminen mukaan seuran toimintaan on merkittävä asia ennen kaikkea seuran urheilutoiminnan kehittämisen jatkuvuuden kannalta. Hän aloittaa tehtävässä 15.11. mutta näkyy kentän laidalla jo ensi viikon aikana tutustuen joukkueisiin, seuraan ja kaupunkiin!