20.6.2021 16:30
Jalkapalloseura FC Hertta ry

E-Wins hankkeen kyselyn tuloksia liittyen naisjalkapallon hyviin käytäntöihin ja nykytilaan.

Maalis-huhtikuussa toteutimme E-Wins hankkeessa kyselyn liittyen naisjalkapallon hyviin käytäntöihin ja nykytilaan. Vastaajia kyselyyn saatiin kuudesta eri maasta yhteensä 1129 kappaletta, näistä 204 tuli Suomesta. Kiitos kaikille vastaajille!
Kyselyn tulokset tullaan julkaisemaan kokonaisuudessaan kesän aikana. Videolla näet jo muutamia tuloksia Suomen osalta.
Vastausten perusteella suomalaisissa seuroissa on tällä hetkellä saatavilla vain vähän tietoa kuukautiskierron vaikutuksista harjoitteluun. Jopa 70 % suomalaista vastaajista kertoi, että tietoa ei ollut saatavissa ollenkaan ja yksikään vastaajista ei raportoinut tietoa olevan saatavilla erittäin hyvin (Likert-asteikko 1 (ei ollenkaan) - 5 (erittäin hyvin)).
Mediatilaa puolestaan jaetaan suomalaisten vastaajien mukaan jo melko tasaisesti sukupuolten kesken ja viidennes vastaajista oli sitä mieltä, että mediatilan osalta seurassa toimitaan erittäin tasa-arvoisesti
(Likert-asteikko 1 (ei ollenkaan tasa-arvoisesti) - 5 (erittäin tasa-arvoisesti)).
Saatujen tulosten pohjalta tullaan kehittämään työkaluja, joiden avulla seurojen on tulevaisuudessa helpompaa saada tietoa sukupuolten välisen tasa-arvon edistämiseen liityvistä hyvistä, jo olemassa olevista käytännöistä.

E-Wins -hankkeeseen pääset tutustumaan projektin nettisivuilla e-wins.eu, josta löysät myös lisää ensivaiheen tuloksia kyselyyn liittyen.
https://drive.google.com/file/d/1xE6RLmFkaVvVOuIQBehbFTZ82LYILrmq/view?usp=sharing